Min frihedskamp mod kollektivisterne i Folketinget

By | 08/09-2012

Kan du huske tilbage i juni måned (2012) at skatteminister Thor Mögers SKAT-lovforslag L170B blev vedtaget? Politikerne på Borgen har endnu engang fjernet en af vores frihedsrettigheder, og det gør de i et stigende omfang – men i små bidder – så vi ikke rigtig opdager det og for få af os brokker sig over det og vil have det ændret.

En hardcore kriminel har større retssikkerhed end mig

Det lovforslag gav medarbejdere hos SKAT ret til at trænge ind på din og min private grund, alene baseret på mistanke, og udelukkende for at kontrollere, om der udføres sort arbejde. End ikke politiet har de beføjelser, hvis de har brug for at undersøge om der foretages udlovlige aktiviteter på en privat grund, så skal de først have en retskendelse fra en dommer. Hvis politiet har begrundet mistanke om en alvorlig forbrydelse udført af en hardcore kriminel, så skal de først have en retskendelse fra en uvildig dommer. SKAT kan til gengæld bare vade ind på min grund alene baseret på en mistanke. Hardcore kriminelle har større retssikkerhed end mig


Cepos har lavet en analyse i maj (2012) som viser at antallet af indgreb som myndigheder har lov til at gennemføre nu er oppe på 235.

Det handler om din og min grundlovssikrede frihedsrettighed, der tidligere betød, at du og jeg kunne sige, at samfundet stopper bag ved vores havelåge, det er slut nu. Det repræsentative demokrati vælger at tilsidesætte principperne om et retssamfund, ene og alene fordi staten har brug for at få kradset flere penge ind – for staten fattes penge.

Hvis jeg stjæler penge fra andre og det bliver opdaget så bliver jeg dømt og straffet. Men hvis jeg til gengæld ikke ønsker at fællesskabet skal stjæle de penge jeg har tjent og gør hvad jeg kan for at gemme dem, så er jeg den kriminelle og kan risikere at blive dømt og straffet. I sin desperation efter at kradse flere penge ind til staten, så har Thor Möger (eller Prins John som jeg kalder ham) nu givet sine inkassatorer ret til at trænge ind på vores private ejendom, for at se om der er flere penge han kan kradse ind. Tænk at vi er nået så langt ud, at vi ikke engang længere være sikre på at kunne være helt alene og privat på vores egen private grund.

Færdig med at være solidarisk

Jeg er SÅ færdig med at være solidarisk med det her land, som skaffedyr bliver man plukket i tånhøj skat, vi betaler tårnhøje afgifter, politikerne gældsætter vores land, og overlader regningen til fremtidige generationer, der ingen indflydelse har på den byrde de bliver pålagt, og politikerne skalter og valter med min frihed, som det passer dem bedst.

Der var engang hvor jeg følte jeg skulle være med til at bære på dette lands byrder, men det er jeg færdig med! Hvad er det staten gerne vil have fra mig, jo det er mine skattekroner, men det er så vidt det er muligt og lovligt – slut nu.

Slå igen – fjern politikernes frihed til at kunne bruge dine afgifts- og momskroner

Hvis I kollektivistiske politikere tager min frihed fra mig fordi I fattes penge til alle jeres projekter, så bliver jeg nu civil ulydig og gør alt hvad jeg kan for at I får så få af mine penge som muligt.

Det bedste våben jeg har, og du har, er at gøre som min familie, nemlig at vi fortager 98% af vores dagligvarekøb i Tyskland, jeg får min bil serviceret billigt i Tyskland, jeg bruger tandlægen i Tyskland, jeg køber hundemad i Tyskland. Jeg lægger nu alle mine afgiftskroner i Merkels statskasse med god samvittighed.

Når I politikere vælger at tilsidesætte min frihed, så må I politikere finde jer at jeg tilsidesætter jeres frihed til at bruge mine potentielle afgiftskroner på alle jeres projekter

Sådan gør du

Først skal jeg beklage den dårlige billedkvalitet, linsen i min mobiltelefon har fået støv og skidt ind under glasset og den er blevet meget følsom overfor ekstern lys!


Download min indkøbsliste
Download min indkøbsliste (Excel-regneark) og se om det er noget for dig og din familie. Du kan jo altid selv udviden den til det din familie har brug for.

Brændstof
Jeg har præcist 250 km at køre tur/retur og vores bil kører ca. 14 km/l. Med en benzinpris på ca. kr. 13,- per liter, så svarer til ca. 250/14*13 = kr. 233,- Det er tjent hjem ved at købe 4 stk. bag-in-box vin. Derudover så skal man huske på at ved at handle så stort som vi gør så sparer vi utroligt mange ture til det lokale supermarked, så prisen for at køre til Tyskland for os er lig nul fordi vi sparer en masse ture med klat-handel i danske supermarkeder.

Vi skal købe gluten- og mælkefrit
Vores indkøb svarer ikke helt til en almindelig dansk famlilie, årsagen er at vi er nødt til at købe varer der ikke indholder Gluten og Mælk. Så jeg kan ikke hjælpe dig så meget med, hvor du billigst køber langtidsholdbare mejeriprodukter og almindeligt brød. Til gengæld vil familier, der har samme allergi-behov at tage hensyn til, kunne få så meget ekstra for pengene. Udover at spare mange penge så er udvalget af gluten- og mælkefrie produkter i Tyskland enorm i forhold til Danmark. I Kvikly Esktra kan man være heldig at finde en enkelt salami, en enkelt kødpølse og en enkelt type leverposteg som er gluten- og mælkefri – vel at mærke når butikken har dem på lager. Real i Tyskland – bugner – med disse varer. Første gang jeg oplevede det, der var som at være en østtysker, som for første gang satte sin fod indenfor i et vesttysk supermarked 🙂

Du kan tjekke tilbuddene hjemmefra
Du kan tjekke tilbudene hjemmefra, langt de fleste butikker har deres tilbudsavis i PDF format som du kan tjekke hjemmefra via computeren. Du kan også finde masser af gode tilbud og informationer om at købe i Tyskland via Grænseguiden.dk.

Husk to stk. 1,- Euro mønter
Hav mindst to stk. 1,- Euro mønter klar til at frigive indkøbsvogne, hvorfor du kan have brug for to indkøbsvogne kommer jeg tilbage til 🙂 #buyinginbulksandsavingtonsofmoney

Betal kontant hos Fleggaard og spar gebyr på brug af kreditkort
Betal så vidt muligt kontant i alle butikker! Fleeggaard tager et heftigt DanKort gebyr, jeg betalte eksempelvis her ca. kr. 20,- for at bruge DanKort.

På vej til Tyskland - Peter Schiff og Gregori Mannarino podcast på mobilen

1. Først skal du loade din mobil op med gode podcasts, denne dag lytter jeg til Peter Schiff show (SCCCHMMAAACKK – en virtuel lussing fra Lars :]) og et timelangt interview med Gregory Mannarino.

GPS'en viser vej og jeg kan naturligvis ikke undervære den livsnødvendige kaffe

2. Alle adresserne er kodet ind på GPS’en til alle butikkerne som alle ligger i Flensborg, lige syd for grænsen, og bortset fra Fleeggaard, så er det butikker som også Tyskerne handler i, så prisen er så lav som muligt. Noget andet er at butikkerne ligger som perler på en snor, du kører maks 5-8 minutter imellem hver butik. Se selv ved at klikke på linket der er placeret under kortet nedenfor. Bemærk, jeg har opdateret listen med butikker 14-09-2015 – og Calle er eksempelvis ikke længere inkluderet:

  1. stop – Fleeggaard: Wasslersleben 14, 24955 Harrislee, Merkelland
  2. stop – Asia Mover (ris, risnudler, krydderier): Apenraderstrasse 73, 24939 Flensburg, Lavprisland
  3. stop – Sindbad Market (ris, risnudler, krydderier): Apenraderstrasse 109, 24939 Flensburg, BundesMuttiland
  4. stop – Das Futterhaus (hundemad): Batteriestrasse 8, 24939 Flensburg, VufVufLand
  5. stop – Købmandsgaarden: Feldstrasse 6-8, 24939 Flensburg, LaveAfgifterLand
  6. stop – Lidl: Neustadt 23, 24939 Flensburg, Syvprocentmadmomsland
  7. stop – Real: Schleswiger Strasse 130, 24941 Flensburg, Sparmangepengeland

Jeg har testet både Lidl og Aldi og kødprodukterne i Lidl er langt bedre end i Aldi og Lidl’s W5 brand indenfor rengørinsmidler er super gode og fås til meget lave priser. Så derfor – Lidl!

Godt med en praktisk bil, den kan omdannes til en mini-varevogn på under 3 minutter

Vores Toyota Yaris Verso er som skabt til storkøb i Tyskland, jeg kan på under 3 minutter lægge bagsæderne ned i undervognen og lave min bil om til en lille varevogn. Hvis du ikke har de samme muligheder så husk at du kan slå dig sammen med en ven som har en varevogn og I kan handle ind sammen. Husk også at en almindelig sedan kan have MANGE varer på sæderne for og bag. Bare fordi du ikke har så praktisk en bil er ingen undskyldning for at tage afsted og kæmpe for frihed samtidig med at du sparer tusindvis af kroner til dig selv og din familie.

Første stop - Fleeggaard

1. stop er Fleeggaard, her køber jeg blandt andet øl, vin, vand og hundemad m.v. De danske grænsebutikker kan sagtens konkurrere med de almindelige tyske butikker på priserne på disse produkter. Der er også den fordel at du kan få disse produkter hjem i rammer med dåser eller bag-in-box. Det er utrolig praktisk og de er solide og kan holde til at andre varer bliver stillet ovenpå. Så køb dem først hos eksempelvis Fleggaard og læg dem ud i bunden af bilen.

Hvis du virkelig ønsker det billigste her, så led efter pilsnerøl fra Vestfyn, her kan du i skrivende stund typisk få 3 rammer øl (90 stk.) for ca. kr. 100,-. Det er minst kr. 30 billigere end mærkevare-øl. Indenfor sodavand og mineralvand kan jeg anbefale at lede efter eksempelvis Mirinda appelsinvand og Harboes Athena mineralvand. De er også ca. kr. 30 billiger end mærkevare-vand. Jeg kan sgu ikke smage forskel 🙂 #ikkebande

Fleeggaard har også den fordel at de sælger masser af gluten- og mælkefri slik fra deBron (de er lige til højre op ad væggen når du går ind i den Fleeggaard butik jeg har listet adressen på). Her kan du også købe Kims peanuts i store 1kg poser (de er naturligt gluten- og mælkefrie) og koster i skrivende stund kun 45,- En lille pose i Danmark med 150-200g koster typisk kr. 26,-

Hos Fleeggaard køber jeg øl vin vand hundemad peanuts slik marmelade

Så er der købt varer hos Fleeggaard og disse er lagt i bunden af bilen, varer der tåler at blive “mast” af andrer varer

Plastikposerne er store og rummelige - fyld dem ikke for meget så du kan slå knud på

Køb rigeligt med store poser i butikkerne. Du får i skrivende stund 8 store poser for bare 1,- Euro (ca. 8,- kr). Undlad at pakke poserne for hårdt og slå så en knude på, er du undervejs nødt til at bremse hårdt og poserne vælter, så falder dine varer ikke ud og flyder over det hele.

Andet stop - Calle - her køber jeg snaps og langelænderpølser

2. stop er Calle, her køber jeg Snaps som Calle typisk har meget gode tilbud på. Derudover køber jeg danske Langelænder-pølser som er både gluten- og mælkefrie og sidst kunne jeg få 1,4 kg aka 32 pølser for kun kr. 99,- Sammenlign med danske priser på disse gode pølser og du ser effekten af den danske fedtafgift!

Husk at hæve Euro inden du handler i Lidl de tager ikke imod DanKort eller Visa

I Lidl tager de ikke imod hverkan DanKort eller Visakort, så hæv Euro på forhånd i dit pengeinstitut eller undervejs, der er tonsvis af pengeinstitutter på din sparerute, der er blandt andet en Sparekasse imellem Calle og Lidl og der er en Sparekasse lige ved siden af Lidl (kig efter skiltene).

Tredje stop - Lidl

3. stop er hos Lidl.

Hos Fleggard kan man beholde de fleste varer på sin vogn, så man overfylder ikke båndet ved kassen med varer. Hos Calle køber jeg så lidt at jeg kan have det i hånden. Men hos Lidl og Real køber jeg så meget at alle varerne ikke kan være på et kassebånd. Så du kan gøre et af to ting. 1) Køb ind af flere omgange i samme butik eller 2) Overfyld din indkøbsvogn. Lad den stå tæt ved kassen før du skal betale og gå så ud og hent en ny tom indkøbsvogn (det er derfor du skal have to stk. 1,- Euro mønter klar). Den tomme indkøbsvogn har du så foran dig og stiller ved Lidl kasseassistenten, som bliver glad for du er forudseende og han/hun putter gerne dine varer i den tomme indkøbsvogn, mens du fylder op fra din fyldte indkøbsvogn. Bagefter kan du hjælpe vedkommende med at fylde i din ekstra indkøbsvogn mens han/hun bipper varer ind på kasseapparatet. Kasseassistenten er glad for al din hensyntagen til hans/hendes job og folk bag dig i køen opfatter dig som tids-effektiv og du får ingen brok fra dem. Hvis kasseassistenten spørger dig hvorfor du køber så meget så sig du er dansker og at madmomsen er på 25% og glæd dig så til at se et stort måbende ansigt 🙂

I Lidl køber jeg kød rengøringsmidler og personlig hygiejne

I Lidl køber jeg alt det ferske kød jeg kan, hakket svindekød (fars), hakket kalv/flæsk, skinkesmåkød, lækre tynde oksefiletter, store kyllingelår m/kropskød, hele kyllinger og svine nakkekottelleter. Du kan få meget mere, men førnævnte er hvad vi køber. Det fede ved Lidl er, at kødet er af utrolig god kvalitet og det er pakket i kraftig og lufttæt emballage i 500-1000g størrelse – lige til at komme i frysen, så du skal ikke bruge tid på at pakke om, når du kommer hjem. Bemærk at jeg ikke køber hakket øksekød her, det er sjældent de har det på hylderne. Men fortvivl ikke, Real har masser af hakket kvalitets øksekød til utroligt lave priser 🙂 Læg også mærke til de pakker med ‘Deli’ planteminarine jeg har i indkøbsvognen, den er helt fri for mælk og gluten og koster kun en brøkdel af danske alternativer (Produktet ‘Fri’ som kan købes hos Coop).

Toyotaen er ladet med - gode sager

Det bliver bedre og bedre, Toyotaen fyldes op med flere og flere gode (og billige) sager 🙂

Fjerde stop - Real

4. stop er hos Real ved Fördepark.

Her køber jeg ‘resten’.

Real er et mekka for familier der skal købe gluten og mælkefrie fødevarer

Real er den af butikkerne som har det største udvalg i mælke- og glutenfrie varer. Kig efter disse skilte, de er overalt og du vil blive overrasket over hvad det frie kapitaliske marked laver af produkter til familier der skal købe mælke- og glutenfrit (UPS man må jo ikke tjene penge på sundhed… kattens det glemte jeg lige)

På vej til kassen i Real med en vogn fuld af billige dagligvarer

Så er jeg på vej til kassen i Real, her behøver du ikke kontanter, Real tager imod Visa og ved nogle af kasserne også imod DanKort – endda uden at tage gebyr som hos Fleeggaard! husk også her at gå ud og få fat i en ekstra indkøbsvogn (dem kan du hente inde i selve centret, du skal ikke helt ud på parkeringspladsen). Så du læsser op fra den fyldte indkøbsvogn og fylder også i den nye tommeindkøbsvogn. Her kan ekspedienten ikke hjælpe dig, men du kan komme “foran” ved at fylde godt op på båndet, mens dem foran dig får betalt og hop så frem og tilbage imellem opfyldning på bånd og ned igen i den tomme indkøbsvogn. Ekspedienterne har altid tålmod og tid til dig, når du gør det så let for dem som muligt. Når du betaler 300,- Euro for en fyldt indkøbsvogn smiler de venligt til dig, fordi du lægger massiv omsætning hos dem og sikrer dem deres arbejdsplads 🙂

Hjemme i Danmark igen efter en shoppetur i Tyskland på ca 7 timer

Så er jeg tilbage i Danmark igen og mangler kun at pakke ud til lager i skuret, i køleskabet og i fryseren.

Hvad sparede jeg på ovennævnte tur?

Fleeggaard:
Øl, vin og vand, her udelukker jeg den lave tyske madmoms og kigger alene på priserne imellem Kollektivististan og Tyskland. En typisk frikadellevin i bag-in-box form koster ca. 50% af hvad det koster i Danmark.
Besparelse øl, vin og vand: kr. 1.119,-
Besparelse mad: kr. 294,2 * (0,25 – 0,07) = kr. 53,-
Besparlse hundemad: 2 * 60 = kr. 120,-

Calle:
Snaps: Besparelse kr. 20,-
Mad moms: Fedt og pølser (Her kender jeg forskellene i priserne per g. eller kg.) kr. 38,-

Lidl:
Besparelse madmoms: kr. 200,36 * (0,25 – 0,07) = kr. 36,-
Besparelse alm. moms: kr. 602,64 * (0,25 – 0,19) = kr. 36,-
Bemærk at jeg ikke har medregnet de markant lavere priser på grund af at tyske lønninger er markant lavere og konkurrencen er benhård. Eksempelvis kan man købe en tube tandpasta til kr. 2,98 – 750 ml. flydende sæbe refill for kr. 5,95 – 1kg. sukker for kr. 6,32 – 500g svinefars for kr. 16,29 – 700g svine nakkekotteletter for kr. 18,52. Så den momsbesparelse jeg nævner er kun en mindre andel af hvad du reelt kan spare, jeg har bare ikke tid til at lave en detaljeret analyse (beklager) Men de priser jeg lister ovenfor per produkt giver dig en indikator for hvad der kan spares.

Real:
Besparelse madmoms: kr. 2.084,61 * (0,25 – 0,07) = kr. 375,-
Besparelse alm. moms: kr. 123,06 * (0,25 – 0,19) = kr. 7,-
Her har jeg heller ikke medregnet besparelsen som ligger udover madmoms og den generelt lavere moms på ikke-mad som er på 19%, hvor vi jo i Kollektivististan betaler 25% moms på alt. Her kan nævnes 1kg glutenfri mel koster i Danmark ca. kr. 45,- den kan i Real købes til ca. kr. 30 – en pakke glutenfri knækbrød fra Wasa koster i Danmark ca. kr. 35,- mens den i Real koster kr. 23,73 – Kvalitets instantkaffe koster ca. kr. 42 for 100g, du får samme kvalitet for kr. 22,28 i Real og 500g lækkert oksefars koster i Real kr. 20,42.

Samlet besparelse
Kr. 1.119 + 53 + 120 + 38 + 36 + 36 + 375 + 7 = kr. 1.784,- Det er besparelsen på moms alene.

Jeg har tidligere lavet analyse af vores forbrug af dagligvarer da vi ikke handlede i Tyskland men købte alt i Danmark. Analysen blev lavet ved at tage alle Dankorttransaktioner fra dagligvarebutikker for et helt år fra vores kontoudtog for et helt år og dividere med 12 og her var gennemsnitskøb kr. 8.500,- per måned, På denne indkøbstur til Tyskland købte jeg for kr 5278,89. Forskellen her er ca 3,200,- Ca kr, 3,000,- per måned tror jeg er et meget godt bud på den reelle besparelse per måned når alt er medregnet, forskelle i madmoms, alm moms, lave tyske lønninger og benhård konkurrence. Jeg kan i hvert fald tydeligt se resultatet på lønkontoen når måneden er slut 🙂

Det bedste er…

Det bedste er ikke at mine famlie og jeg sparer penge, det bedste er at kollektivisterne i Folketinget ikke får en eneste at vores moms og afgiftskroner. Det får heller ikke adgang til det overskud fra danske supermarkeder som bliver berøvet af staten via skatten. Vi giver dem alle til Merkel i stedet for. Iøvrigt den eneste bare nogenlunde fornuftige europæiske politiker p.t!

Fik jeg også sagt et vores bil bliver serviceret hos Toyota i Flenburg og at næste gang jeg skal have tænderne ordnet og nyt glas i brillerne, så går turen også til Tyskland!

Til alle kollektivister på tinge og i befolkningen. I fratager mig mine frihedsrettigheder! I stjæler mine penge via skatten og plukker mig med tårnhøje afgifter og moms! Min solidaritet med den privatsnagende socialstat I har stablet på benene er væk – HELT VÆK!

30 thoughts on “Min frihedskamp mod kollektivisterne i Folketinget

  1. Michael Nielsen

    Notere hvis man har et VISA-Dankort, lad være med at bruge Dankort automaten, så undgår du det ekstra gebyr som PBS ligger på dankort transaktioner – jeg mener det er 3%, oven i veksel gebyret.

    Det er gebyrfrit at bruge VISA kort i de butikker der tager kreditkort i Tyskland, bare du køber for mere end 10-15 Euro – modsat Danmark, hvor kredit kort – via PBS indkræver mellem 1.5 – 4% af prisen i gebyrer.

    Reply
  2. Peter Munkholm

    Nogen speciel grund til, at du ikke har lavet indkøbslisten og delt den fra det gratis Google Docs, i stedet for M$ Excel?

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Peter Munkholm

      Mjaa, nok fordi jeg ikke selv bruger Google Docs så meget. Jeg bruger selv LibreOffice som er gratis og har herfra eksporteret den ud i MS-Excell format.

      /Grosen Friis

      Reply
  3. Thomas

    Du skriver at man skal huske to 1 Euro mønter til indkøbsvognene, det behøver man nu faktisk ikke for jeg ved af egen erfaring at en 10 kr eller indkøbsvognsmønt (dem man tit får som nøglevedhæng som reklamegave) fungerer lige så godt. Og det er altså afprøvet med indkøbsvogne lige fra Flenburger fjord til Bodensøen.

    Reply
  4. Enough

    Jeg har den største respekt for at du tager dig tiden til at sprede budskabet.
    Jeg er 250 km fra grænsen, men med 3 børn tjener turen til Tyskland sig ind på blot 14 dage. På den sidste tur lagde vi 7000 dkr i Flensburg (incl. benzin – Citti’s tank i Flensburg) Vi har lavet det til en familietur. Scandinavian park har et udemærket legeland og ungerne elsker en whopper på Burger King. Jeg har trukket den endnu længere.. jeg har taget arbejde i Sverige og betaler SINK skat.. dvs jeg lægger 0kr i skat i Danmark. TAG DEN MOEGER! Helt lovligt!
    PS prøv at sammenligne Netto i Danmark og Sverige…. 10-30% forskel på DANSKE varer!

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Enough

      Sådan! 🙂

      Tak for både gode tips og ikke mindst indsatsen 🙂

      /Grosen Friis

      Reply
      1. Enough

        Det er mig der takker 🙂
        Jeg sidder og tænker på om ikke dette lille “oprør” kunne sættes i system. En website hvor folk skriver hvor de bor, hvad de mangler, man giver lidt til benzinen. Man forhandler lidt rabat med de tyske og svenske butikker, til folk der med på bølgen. Jeg tror det kunne blive til en lavine, der ikke kunne overhøres……

        Reply
        1. Voluntarist Post author

          Hej Enough

          Jo bestemt, det er en super god ide, prøv eventuelt at foreslå det til grænseguiden.dk?

          /Grosen

          Reply
  5. Kim André Langholz

    Jeg kan selv anbefale, at handle alt i tyskland! Jeg bor i Sønderborg, og tager ned og handler i fördepark (real og lidl) 1 gang om måneden. Her køber vi for 200 euro hvilket rundt regner er 1500kr. For det beløb kan vi klare os en hel måned, 2 mand. (Vi har derefter stadig fryseren fyldt med mad, så vi altid kan fikse et eller andet.) Bilen bliver ordnet ved suzuki i flensborg, hvor de også har nogle vildt billige priser, og en service i topklasse. Tøj kan også med fordel købes i fördepark. Kæresten fik sidst dag købt 9 stykker tøj for 900 kr. Der i blandt en læderjakke, tre par fede bukser, et par kjoler og et par trøjer. (Det kan ikke gøre i DK til samme pris!)

    Jeg har set fidusen, og vil ikke længere smide mine penge i DK. Den danske regering har sku pisset os nok ned af ryggen.

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Kim

      Tak for din kommentar og for alle dine tips, de er meget værdifulde for folk 🙂

      /Grosen Friis

      Reply
  6. Erik

    Jeg er en nordmann som bor i Danmark, og allerede ved at jeg kjører en Landcruiser på hvite skilt, så synes jeg at skatten er langt over det akseptable.
    Jeg har 12 personer i arbeid hos meg her i Danmark, men innen 5 år, så vil de fleste være fyret, og bedriftens aktiva flyttet ut av landet.
    Jeg har det samme prinsippille incitament for å handle i Tyskland som det blogowner har. Jeg har da mere enn penger nok til å handle på Bilka, men jeg vil heller brenne penger enn å se HTS kose seg med dem.
    I Tyskland så handles absolutt alt av konserves inn. Alt vi har behov for, som kan lagres, handles inn i Tyskland. Visste du at smør/margarin uten problemer tåler flere måneder i fryseren?
    Jeg har kjøpt en 12 volts fryser på 80 liter til å ha i Landcruiseren. Dette betyr at fisk kan kjøpes inn i Tyskland, og la meg fortelle at det åpner seg en ny verden av kvalitet og utvalg sammenlignet med Danmark.
    .
    Noe annet er, at jeg synes det skulle eksistere en blogside som kan fortelle vordende ny-danskere om skatteforhold her i Danmark. For eksempel høyt utdannede spesialister. Hviste dere for eksempel, at de får 3 år med lav skatt (etableringsstøtte) i Danmark, men at etter 3 år, så skal denne undratte beskatning betales tilbake igjen gjennom skatteseddelen? Bare idioter av høytutdannende blir her i mere enn 3 år…

    Reply
  7. Henrik Holm-Jensen

    Hej

    Vil blot lige gøre opmærksom på Famila Markt,
    hvor udvalget af pølser, kød og pålæg er gigantisk 🙂

    Vedr. Lidl og Aldi : Jeg er helt enig i konklutionen.

    Og så tak for en interresant og meningsfyldt side.

    Ha’ en rar dag

    Henrik

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Henrik

      Tak for din kommentar og for henvisningen til Familiy Markt.

      Jeg er glad for du kan lide bloggen og også en god dag til dig 🙂

      /Grosen Friis

      Reply
  8. Bo Jensen

    Hej,
    Tak for bloggen. Det var interessant læsning.

    Vi er bosiddende i Aalborg, så det bliver kun til indkøbsture i Tyskland i forbindelse med familie besøg i det syd danske ca 2-3 gange om året.
    Vi startede for mange år siden som så mange andre med at købe de traditionelle grænsehandels varer i tyskland, men de senere år er vi begyndt at handle så meget vi overhovedet kan have i bilen i Tyskland.

    Vi har ikke prøvet at handle i Lidl eller Real i Flensburg området, men vi prøver dem og de øvrige folk har anbefalet de næste gange 🙂 Vi handler typisk i 1-2 af de deciderede grænsehandels butikker også i f.eks Citti
    + gerne en tur i gågaden i Flensburg.

    Her er måden vi griber det an på:

    Lav en indkøbsliste.
    Bloggeren har fuldstændig ret i at udvalget er stort og priserne er lave i forhold til Danmark. Hvis man ikke er forberedt kan man hurtigt miste meget af besparelsen på merforbrug.
    Vi checker derfor altid tilbuds aviserne fra de traditionelle grænsehandler på nettet inden vi kører ned og handler, der er næsten altid slagtilbud på netop de varer du gerne vil købe et eller andet sted, så hvorfor ikke køre derhen?
    I Fleggaard handler vi næsten kun slagtilbudende, da vi generelt synes de er blevet for dyre i forhold til de øvrige grænsebutikker (I hvertfald på de varer vi foretrækker)

    Kom tidligt.
    Danskerne har opdaget at der er rigtigt mange penge og spare i Tyskland, så der kan være rigtigt mange mennesker i grænsebutikkerne. Vi foretrækker at handle tidligt på dagen i grænsebutikkerne, hvor mange
    af busserne endnu ikke er ankommet og menneske myldret endnu er begrænset. Vi har så som regel overstået grænsebutikkerne inden kl 10 også kører vi videre til et ‘normalt’ tysk supermarked, hvor myldret et lidt mindre.
    Man kan også vælge at komme sidst på dagen når busser mm er kørt igen, men der kan man nemmere blive udsat for, at de varer man gerne vil have er udsolgt.

    Vær forberedt.
    Man kan med fordel købe det meste i Tyskland, og ofte er det pladsen i bilen, der afgør hvor meget man kan købe (og spare). Det kan derfor være en god ide at kortlægge ens faktiske forbrug og et ca dansk prisniveau for varerne,
    så man bedst kan afgøre hvordan fylder bilen for maksimal besparelse. Da vi begyndte at handle andet end de normale grænsevarer, begyndte vi samtidig at gemme vore bonner, det gav os et rigtigt godt indblik i, hvor vores
    lille familie virkeligt kunne spare. Der er efterhånden gået helt sport i at se hvor meget vi kan spare på den næste shopping tur til Tyskland.

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Bo Jensen

      Tusind tak for din lange kommentar med alle de godt grænse-shoppe-tips 🙂

      /Grosen Friis

      Reply
  9. Palle

    Og når I så har eksporteret alle danske jobs, inkl. jeres eget, til Tyskland, ved kun at købe tysk, så kan I jo søge job i Tyskland til 60 kr. i timen.

    Folk som ikke vil bidrage til den fælles kasse, kan ikke forvente gratis hospital, arbejdsløshedsunderstøttelse o.s.v. Pengene skal jo komme et sted fra. Men jeg giver jer da ret i, at det danske udgiftsniveau har taget overhånd.

    Reply
    1. Bo Jensen

      Jeg ville ikke have noget problem at arbejde for tysk løn, så fremt skatte og afgifts tryk var identistisk med det tyske. De danske afgifter og skatter gør dog at en dansker for at svare samme leve standard skal have en væsentligt højere løn. Det gør igen at de danske priser bliver presset endnu højere på grund af løn omkostninger.

      Jeg taler ikke for at afvikle velfærdssamfundet, det har vist sine goder. Men det har efter min mening på nuværende tidspunkt fuldstændigt taget overhånd og har i den grad degraderet meningmand til skaffedyr. Det er nød til at stoppe inden velfærdssamfundet afskaffer sig selv.

      Grænsehandel er blot et symptom på politisk manglende virkligheds forståelse og stagnation. Jeg vil på det kraftigste opfordre alle danske politikere til at stille sig foran Fleggaard i Flensburg bare en lørdag formiddag, så I kan se hvad det er I sender ud af landet.

      Reply
    2. Voluntarist Post author

      Hej Palle

      Tak for din kommentar!

      Det ændrer ikke på at politikerne skalter og valter med vores frihedsrettigheder, og så er det her en fantastisk god måde at slå igen, at fjerne politikernes frihed til at kunne få andel i ens moms- og afgiftskroner.

      Diskussionen om penge til kvælfærdsstaten kan vi eventelt tage her: Du arbejder gratis for andre.

      /Grosen Friis

      Reply
  10. Jeronimus

    Det er jo ikke et spørgsmål om at man ikke vil bidrage, men det er et spørgsmål om at tvangsindrivelsen har nået fuldstændigt uforsvarelige højder. Statens appetit på dine lønkroner er umættelig samtidig med at man ganske enkelt ikke kan eller vil prioritere. Problemet er ikke hospitaler og dagpenge – Det har der altid været råd til, selv med langt mindre skatteprocent. Problemet er at politikerne tager dine penge for givet uden nogen form for ydmyghed. Du er et skaffedyr, en malkeko uden rettigheder, der skal finansiere rundkørseselskunst, skuespilhuse, kvinfo, krig i Libyen, lønfest i DONG, Energinet.dk med 700k i gennemsnitsløb til de ansatte og 300 mkr til domiciler.

    Folk har brug for en en way out og en måde at gøre modstand for ikke at skulle se i øjnene at de i virkeligheden er slaver. Grænsehandel er det eneste der gør at man kan holde sig selv ud…..

    Reply
  11. john

    køb valuta i real
    de veksler om til kurs 7,49 uden gebyr
    hvordan ?
    jo du deler bare dine indkøb op
    således betaler du dem med 1000 kr danske
    og voila du modtager euro retur som du giver 7,49 for

    Reply
  12. Sasa Kovacevic

    Hej Grosen

    Min kæreste og jeg er netop kommet hjem fra en tur i Tyskland efter at have fulgt dit “opskrift”. Som det ser ud lige nu ville vi spare omkring 1500 kr. pr. måned, hvis vi handlede ved grænsebutikkerne. Vi bor i Aarhus hvilket ikke er så forfærdeligt langt fra grænsen, og benzinpengene bliver derfor meget hurtigt tjent hjem igen.

    Tak for din artikel og ikke mindst denne hjemmeside. Jeg er selv en stor tilhænger af den østrigske skole, og følger med på din blog 🙂

    Reply
    1. Voluntarist Post author

      Hej Sasa Kovacevic

      Det er jeg super glad for at høre – at du er ‘østriger’ som jeg 🙂

      Og godt at I handler i Tyskland og at I samtidig kan spare på jeres månedlige budget 🙂

      /Grosen

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.