Gregory Mannarino | Udsigterne til DOW, boliger, guld, sølv, olie, korn og fremtidens krise

By | 30/09-2012

Gregorys Mannarino mener DOW indekset er 50% overvurderet, hans analyse er at DOW nu møder massiv modstand da QE1, QE2, Operation Twist har oppustet værdien af DOW til ca. samme niveau som før boligboblen sprang i 2008. Når gældsboblen sprænges, så mener han at DOW ryger med ned. Han mener at FED og bankerne er klar over at dette er DOWs situtation (og jeg formoder han mener de vil sælge ud i god tid, og sikre sig deres fortjeneste, men der må stadigvæk være tabere og det er dem som vælger at købe disse aktier for markedet korrigerer).

Det næste er så at alle disse gevinster skal nye steder hen, og her vil de gerne fra USA’s centralbank – Federal Reserves (FED) – side blæse ny luft i en ny boligboble og det skal kickstartes med QE3 (Quantitative Easing 3), som er FEDs opkøb af realkreditgæld fra bankerne op til $1,3 mia dollors – om dagen – med nydigitaliserede penge (er ikke rigtige penge, det er “papirpenge”/valuta). De fjerner risikoen fra bankerne og placerer den hos FED, og FED håber så at DOW fortjenester og super lav risiko for bankerne gør at de igen låner ud til USAs borgere til boliger, så boligboblen kan blive gen-oppustet. Han nævner også at dette tror han ikke vil komme til at ske, og det tror jeg heller ikke på. Folk har ikke glemt boligboblen, priserne falder fortsat på boliger i USA til trods for lang periode med rekordlave renter på boliglån, arbejdsløsheden er fortsat høj, og bankernes lånestandarder er steget til mere normale kritiske krav i forhold til før 2008.

Men jeg tænker dog blot at hvis DOW crasher, så vil jeg mene det hiver alt andet med ned, så er vi igang med the end game, så mener jeg ikke der er udsigt til at en boligboble kan gen-opstå, så er det ikke kun DOW der crasher, så sprænger statsobligationsboblen også og vi ser the greatest depression i øjnene. Der er måske en detalje i hans analyse i denne video jeg har overset.

Han nævner også, at når FED i slutningen af 2012 har sagt at de stopper Operation Twist (hvor FED sælger kortsigtede obligationer (2-10 år) de allerede ligger inde med og opkøber de langsigtede obligationer (10-30 år) for at presse på de langsigtede obligationer op og dermed renten ned. Derefter mener han at FED igen vil inkludere direkte opkøb af USAs statsobligationer som en del af QE3.

Jeg har hørt en anden nævne, at vi nu ikke længere vil vente på at høre om FED monstro overvejer nye QE tiltag, men i stedet hvor meget de vil opkøbe for denne måned med nydigitaliseret valuta og hvordan de vil fordele deres køb på realkreditgæld, statsobligationer eller lignende.

Han gennemgår også guld og sølv og han mener vi måske kan se frem til, at de nuværende priser går sidelæns en kort periode – endnu en mulighed for at stakke mønter – men at priserne herefter vil gå markant i vejret. Alt den nydigitaliserede valuta fra FED finder ikke primært vej til stigende priser på boliger eller statsobligationer (som holder renten nede), men i stedet i råvarer og ædelmetal, og den primære årsag er risikoen for højere og højere prisinflation.

Indenfor råolie mener han, at vi kan forvente et mindre fald i prisen og derefter store prisstigninger, jeg formoder også dette skyldes prisinflation, og han viser dette med en oversigt over US$ faldende købekraft.

Han viser også prisen på korn og hvor meget den er steget, og den er også steget på grund af prisinflation (og jeg tror det er forstærket på grund af tørke i USA).

Hans fremtidsudsigter for os alle hører jeg til gengæld ikke rigtig efter, det er alt for dystert….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.