USAs jobmarked i bedring er en manipuleret virkelighed

By | 07/12-2013

Hjemløs - Arbejdsløs

Det er i mine øjne en manipuleret virkelighed når main stream medier går ud og taler om at USA’s jobmarked er i bedring.

Det skyldes ikke at den potentielle arbejdsstyrke i USA steg med 213.000 i oktober 2013 mod at der blev skabt 204,000 jobs, som udgangspunkt er det kun positivt hvis den arbejdsduelige befolkning stiger i antal og at der skabes jobs. Det som er dybt bekymrende er at de jobs som primært skabes er deltidsjobs på 29 timer eller lavere, og at mange tvinges fra fuldtid (ca. 40 timer) og ned på deltid på grund af Obamacare, hvor den nuværende lov siger at virksomheder under 50 fuldtidsansatte ikke er tvunget til at yde deres fuldtidsansatte sundhedsforsikring eller betale en straf-skat[1]. Folk mister deres vellønnede fuldtidsjob og må i stedet tage til takke med et lavere betalt deltidsjob, og man må formode at mange ikke kan få det til at hænge sammen med et deltidsjob så de derfor har 1½-2 deltidsjobs for at få det til at hænge sammen. Og vi ved ikke hvor mange af de nye jobs der rent faktisk er besat af den samme person, en person der dækker 1½-2 jobs er ikke 1½-2 nye jobs, det er 1 nyt job.

Arbejdsstyrken falder massivt

Det mest bekymrende er at der i oktober 2013 var ca. 932.000 amerikanere der forlod arbejdsstyrken [2]. Der er naturligvis en gruppe af disse som er så gamle de er gået på pension eller de har valgt at videreuddanne eller omskole sig. Men jeg tillader mig at hævde at det ikke er tilfældet for alle de 932.000 der har forladt arbejdsstyrken i oktober 2013. Jeg tror ikke der er nogen tvivl om, at en overvejende andel har opgivet at finde et job, fordi USA’s økonomi er elendig. Den voksne befolknings deltagelse på arbejdsmarkedet er nu det laveste niveau (på ca. 62,8%) siden 1978.

Og der kan altså ikke være tale om økonomisk fremgang når et fald i arbejdsløsheds-procenten skyldes, at arbejdsstyrken falder massivt. Politiken skriver dags dato at der i november er blevet skabt 203.000 jobs [3], men her kan man kun frygte:

  • hvad der kommer af tal for udviklingen i antallet af personer blandt arbejdsduelige i november 2013 – tendensen har været stigende
  • hvad kommer der af mulige yderligere negative tal over arbejdsduelige i befolkningen, som opgiver at finde et job på grund af USAs elendige økonomi, og i stedet vælger/tvinges til at forlade arbejdsstyrken – ligeledes for november 2013

USA’s økonomi og jobmarked er ikke i bedring, tværtimod.

  1. ObamaCare Employer Mandate
  2. Whopping 932,000 Americans Drop Out Of Labor Force In October
  3. Amerikanske jobtal er markant bedre end ventet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.