Hvorfor er “rigsretsagen” imod Donald Trump pludselig gået i stå?

By | 22/12-2019

Hvis du undrer dig over at der ikke rigtig sker mere i “rigsretsagen” imod Donald Trump, så læs med her og få min vurdering:

USA’s parlament har to kamre, Kongressen og Senatet, og de har forskellige opgaver og “rækkefølger”. Jeg mener at ny lovgivning altid bliver udformet i Kongressen, og bliver det vedtaget i Kongressen, så sendes det videre til Senatet, som også skal vedtage det. Derefter sendes det videre til USA’s præsident, som så skal underskrive det, før det træder i kraft. En af de beføjelser præsidenten har, er, at han/hun kan nedlægge veto og ikke underskrive en lov.

Der er andre forskelle på de to kamre, eksempelvis er det Senatet der udspørger og evt. godkender nye dommere på føderalt niveau, det er Kongressen ikke indblandet i. Du husker måske al balladen da Donald Trump udpegede en ny konservativ højesteretsdommer Brett Kavanaugh, som blev falsk anklaget for en masse ting, for at undgå at han blev godkendt af Senatet. Men det blev han.

Ved de seneste midtvejsvalg tabte Republikanerne flertallet i Kongressen, hvilket dog er helt normalt efter et præsidentvalg hvor en Republikaner blev præsident, så sker det oftet at flertallet i Kongressen skifter side, og vice ~ versa. Det skete eksempelvis også for Bill Clinton og Barak Hussein Obama. Altså hvor de tre præsidenter er midt i deres første valgperiode. Dog table Donald Trump og det Republikanske parti rekord-få pladser til Demokraterne, noget man skal tilbage til Ronald Reagan for at opleve. Det er mit indtryk, at det iøvrigt var Republikanernes klare strategi, at forsøge at fastholde eller øge flertallet i Senatet, og ikke Kongressen, og det lykkedes faktisk for Republikanerne at øge deres flertal i Kongressen. Det er der flere årsager til, og det kommer jeg nærmere ind på nedenfor.

USA er en republik og ikke et kongerige, så ordet “rigsretsag” er ikke helt korrekt at bruge om anklagerne imod Donald Trump (impeachment) , men jeg vælger at bruge det, for jeg vurderer, at det er det vi i Danmark bedst forstår ved det, at politikere kan blive stillet for en domstol og dømt.

Så vidt jeg er orienteret, så er det sådan I USA, at en rigsretsag imod en præsident starter i Kongressen, her laver man anklageskrifter imod den sidende præsident, som så sendes videre til Senatet. Det er så Senatet der skal igangsætte en retssag imod præsidenten, og et kvalificeret flertal (mener det er 2/3) skal stemme for anklagepunkterne (articles of impeachment) for at en præsident kan blive afsat før vedkommendes regeringsperiode udløber. Det bliver naturligvis svært for Demokraterne, eftersom Republikanerne har flertallet i Senatet, og det kræver ikke kun almindeligt flertal, men et kvalificeret flertal.

Så længe Demokraterne ikke sender anklageskrifterne videre til Senatet, så er Donald Trump rent juridisk endnu ikke under anklage. Det svarer nemlig til, at du kan bevise at en person har stjålet fra dig, men at du aldrig nogen sinde anmelder vedkommende til politiet med klare beviser for tyveriet. Demokraternes flertalsformand i Kongressen Nancy Pelosy vil ikke umiddelbart sende anklageskrifterne videre til Senatets flertalsformand Mitch McConnell – som er Republikaner. Hun begrunder det med at hun “fornemmer” at Demokraterne ikke vil kunne opnå en “retfærdig retsag”.

Sagt med andre ord Demokraternes egne indledende høringer i to af Kongressens komitéer – der fik Republikanerne ikke på nogen måde lov til selv at invitere et eneste vidne – dette blev blokeret af de to formænd for komitéerne Adam Schiff og Jerry Nadler.

Rigsretsag imod Donald Trump

Det meste af disse høringer var iøvrigt en stor farce, hvor anklagerne var noget i stil med “nogen der kendte nogen, der havde hørt nogen sige noget, der vist nok var noget med Donald Trump, som havde gjort noget forkert” (hvilket iøvrigt ikke er tilladt i USA’s retssale). Eller det var jura-professorer, der sad og gjorde sig kloge på USA’s forfatning.

Det var til tider så r..kedeligt at bla. en af komité formændene Jerry Nadler faldt i søvn. Andre der sad i komitéerne fulgte ikke med, men sad og så golf på sin laptop computer – han regnede nok ikke med at folk sad bagved dem og filmede hvad han gjorde for at få tiden til at gå.

Det mest underholdende ved disse høringer har faktisk være de Republikanere, som kunne udspørge de vidner, som Demokraterne havde indkaldt, og man kunne klar fornemme, at vidnerne ikke havde et eneste reelt solidt ankalgepunkt imod Donald Trump.

Det var en stor ingenting burger (som de siger i USA, en Nothing Burger), og det de reelt anklager Donald Trump for, er, at have talt i telefon med en statsleder i et andet land. En telefonsamtale der blev overhørt af masser af mennesker i USA’s føderale regering – en telefonsamtale som er nedskrevet, og en telefonsamtale som efter rigsretsagen blev startet – blev frigivet af – Donald Trump, så alle kan læse alt hvad der blev sagt ifm. telefonsamtalen.

Eliten har normalt haft kontrol over begge præsidentkandidater i begge partier i årtier i USA, så hvem der blev præsidentkandidat og senere præsident i USA var for dem underordnet, og USA’s befolkning kunne bildes ind, at de havde kontrol og ægte demokrati. Dertil kommer, at masser at vigtige positioner i USA’s føderale regering blev udpeget af eliten, bla. forsvarsminister, udenrigsminister, finansminister, justitsminister etc. Det skete især via den globalistiske tænketank Council of Foreign Relations (CFR). Da Hillary Clinton var USA’s udenrigsminister, da er hun blevet filmet ved et møde hos CFR, der hvor hun er så glad for at CFR har åbnet kontor tæt på USA’s udenrigsministerium, så hun let kan komme forbi og få at vide “hvad hun skal gøre”.

Jeg tror at Donald Trump er folkets præsident og ikke elitens dukke, og derfor ønsker de ham afsat – med alle midler der står til rådighed (JFK metoder har DT og dem der passer på ham indtil nu forhindret). Eliten har ikke p.t. kontrol over det Republikanske parti, eliten har færre og færre folk i Donald Trumps administration, som de har kontrol over. FBI direktøren er skiftet ud, justitsministeren er skiftet ud, blot for at nævne to vigtige poster. Eliten har “kun” kontrol over main stream pressen, som de ejer næsten alt af i form af TV stationer, radio og aviser. Og de har kontrol over det Demokratiske parti.

Eliten har bla. andet fået øgenavnet “Deep State”, den dybe stat, og det bliver mere og mere brugt i dele af pressen, bla. Fox News, som jeg personligt er overrasket over, hvor korrekt de oplysninger de faktisk kommer med er, og ikke fake news propaganga Donald Trump bashing, som konstant kører på de andre amerikanske main stream medier såsom CNN, MSNBC, CNBC, ABC etc.

Jeg tror at andre kilder jeg lytter til, bla. X22Report har ret i, at gruppen der er bag Donald Trump – hele tiden har ønsket at der kom en rigsretsag – af den simple årsag, at det oplyser den amerikanske befolkning om, at der faktisk findes en globalt orienteret ikke-demokratisk elite, den dybe stat. Og jeg tror de har ret i, at Eliten, via Demokraterne, er hoppet i fælden, og har startet en rigsretsat imod Donald Trump i Kongressen uden at tænke sig grundigt om. De havde satset på at USA’s befolkning let ville blive manipuleret af propaganda-pressen, ligesom de tidligere gjorde, men som ikke længere er muligt pga. Internettet. De havde satset på at borgerne i USA ville blive oprevet og at meningsmålingerne ville blive meget negative for Donald Trump op til valget i 2020. Men det er ikke sket, tværtimod.

For hvad har DT og Replublikanerne tænkt sig at gøre i Senatet. De har iht. Republikaneren Lindsey Graham tænkt sig at hive alle de personer ind til afhøring, der har været involveret i de mange ingenting-burger sager imod Donald Trump. Alt fra Rusland-angklagerne (bla. tidligere FBI direktør James Comey) til de nuværende anklager i forhold til Ukraine (Demokratisk præsidentkandidat Joe Biden, og hans søn Hunter Biden, samt Kongresmedlem og komité formand Adam Schiff). Hvis det sker, så vil vi for alvor få chancen for at se den dybe stat blive endnu mere synliggjort og afsløret.

Jeg tror Donald Trump vinder en jordskredssejr i 2020, USA er ved at vågne op – men det jeg allerhelst ser ske, er, at dem som reelt er kriminelle og forædere overfor USA, havner bag tremmer på Guantanamo i orange fangedragter, med lænker om benene. Toppolitiske familier hvis efternavne starter med C, B og O.

Donald Trump vinder jordskredssejr i 2020


Tak til Pixabay (1, 2) for gratis billeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.