Er iPad i vuggestuer helt hen i hegnet?

By | 26/06-2018

I henhold til en artikel på b.dk så har vores nuværende Børne- og Socialminister bekendtgjort at vuggestueer og børnehaver skal lære børnene om IT og digitale medier. Og bekendtgørelsen kritiseres for blandt andet at ødelægge pædagogernes faglighed.

Det er efter min mening ikke det som er “Helt hen i hegnet!”. Det som er grotesk med grotesk på, er efter min mening den måde forældre i dag – indirekte tvinges af staten til – at vælge at have deres børn. Min familie og jeg er ikke et hak bedre selv, for da jeg selv blev far tilbage i 2002, der gjorde min familie og jeg det samme – for vi tænkte ikke dengang på, om det vi gjorde var det rigtige og vi søgte ikke efter om der var alternativer. Vi vågnede først brat op da vi opdagede vores dreng havde et mentalt handicap.

Børn på en gynge

Forældre i Danmark får børn, men vælger ikke at være sammen med dem og vælger at det ikke er os som forældre der skal lære dem, præge dem, give dem kærlighed og omsorg, skabe tryghed og opbygge selvtillid. Vi vælger at en af forældrene skal være hjemme på barsel et par uger mens børnene er små og den anden forældre er hjemme på barsel i 6-12 måneder og derefter sendes barnet afsted i vuggestue eller til en dagplejemor.

Derefter er børnene i statskontrolleret varetægt i over +50% af deres vågne timer på hverdage, kun i weekenden er der mulighed for at være sammen hele dagen.

Nogen gange forstår jeg ikke hvorfor voksne vælger at få børn (og min familie og jeg har selv opført sig sådan) – for vi er næsten ikke sammen med vores børn mens de er små. Ingen forældre i dag vælger at gå ned i tid og være hjemme hos deres børn og selv passe, pleje, give kærlighed og omsorg, lære og præge dem.

De boligkvarterer jeg boede i da jeg var dreng i 1970 og 1980’erne var fulde af børn der legede hver dag – både på hverdage og i weekenderne – og det var ikke kun pga. vi ikke havde adgang til digitale medier og ikke kom ud. Men lige så meget fordi der var mange flere (ja dengang var det oftest mødre) hjemme og passe deres børn mens de var små – og skoler beslaglagde ikke børns tid som i dag, hvor “helhedsskolen” sørger for at forældre og børn har “fri” efter “arbejde” på ca. samme tid. Så kan de stresse hen til supermarkedet, købe noget junkfood, kaste det i mikrobølgeovnen, sidde foran TV’et eller et andet digitalt medie, gå i seng og gentage succesen igen dagen efter

I dag er de samme boligområder tomme for børn, der er ingen leg og latter. Jeg er faktisk begyndt at lægge mærke til og glædes over, når jeg en sjælden gang ser børn der er ude at lege i et bolgområde man tilfældigvis passerer forbi.

Jeg er ikke i tvivl om, at den primære årsag skyldes følgende:

 • En hjemmegående forældres arbejde har staten ikke fundet en måde at kunne beskatte, så derfor skal staten død og pine have begge forældre tvunget ud på arbejdsmarkedet så de begge kan blive skattekvæg som tjener en løn staten kan stjæle en god luns af
 • Med et samlet skatte-, moms- og afgiftstryk på +70%, så føler begge forældre sig nødt til at arbejde, også mens deres børn er små, hvis de ønsker at få råd til en almindelig middelklasse tilværelse
 • Ekstra indtægter ved at staten kan stjæle endnu mere i skatter, moms og afgifter er garanteret langt højere, end de omkostninger som staten har til at drive dets vuggestuer, børnehaver og folkeskoler
 • Hjemmegående forældre kan påvirke og lære deres børn at blive kritisk tænkende, i stedet for blot at være i en konstant “døs” med klapper for øjnene og fingrene i ørene, hvor de ikke opdager hvad der reelt foregår i verden omkring dem, og det eneste der kan opildne dem er hvis dem de holder med i talent-show på TV bliver stemt ud.
 • Med statskontrollerede vuggestuer, børnehaver og folkeskoler – så kan de små poder propaganderes og indoktrineres til at tro på at staten og alle dens funktioner er til “det fælles bedste” og at ingen individuelle eller private løsninger kunne være bedre. Og “helhedsskolen” indtog gør blot at børn er endnu længere tid i statens varetægt – væk fra deres forældre.

Og hvis du skulle vælge at gå imod strømmen, gå ned boligstørrelse, ned i antal biler, ned i antal ferier og dermed kan leve billigere og måske kan nøjes med at en forældre arbejder eller begge forældre går ned i arbejdstid, mens deres børne er små. Så får disse “alternative” forældre at vide – fra alle omgivelser i samfundet – at det bør de ikke gøre, for man skader nemilg sit barn og barnet bliver ikke godt nok stimuleret og udviklet, hvis ikke man sender det afsted i statens varetægt – væk fra sine forældre.


Tak til Pixabay for lån af gratis billede

2 thoughts on “Er iPad i vuggestuer helt hen i hegnet?

 1. David

  Jeg synes at den er “spot on” den artikel der. Så længe at folk overlader deres børn til staten er det svært at forrestille sig at verden skulle kunne ændre sig til det bedre.

  Fed artikel!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.