Opsang til liberale debattørere

By | 12/10-2014

Hvis du læser en debattråd her på Facebook, andre sociale medier, på en debattråd på en blog eller lignende og du beslutter dig for at deltage. Så skal du naturligvis ikke holde dig tilbage og ikke selv deltage. Men:

  • uanset hvor uenig du kan være med nogen i en debattråd
  • anset hvor stor mangel på sandhed og fakta nogen måtte mangle
  • uanset om nogen i en debattråd er direkte modbydelige overfor dig personligt eller andre som du måtte sympatisere med
  • uanset om nogen vælger at sige usandheder om dig

Så:

  • gør ikke det samme selv
  • blive ved med at være sygeligt venlig
  • hvis du synes en debat karmer over, så skriv venligt at du vælger at fortlade en debat og stop med at detage, og gerne før du ser helt rødt

Ellers risikere man at en rigtig god debat, hvor eksempelvis liberale frihedsværdier debatteres i forhold til statens kollektive værdier falder fuldstændig til jorden.

Og her tænker jeg ikke på dem som deltog i debatten. Men på de utroligt mange mennesker som læser med i debattråde uden nogensinde selv at deltage. Der er mange flere, der læser med uden du aner det, jeg oplever selv at tråde jeg har deltaget i der er 3 dage eller op til en uge gamle pludseligt melder om et ‘like’ på en trådstart eller en kommentar dybt nede i tråden.

Og hver evig eneste gang danner disse mennesker sig et indtryk af dig og dine liberale frihedsværdier. Og hvis du mister besindelsen på tasterne en enkelt gang, så kan du miste dem for altid, og det uanset hvor godt du har argumenteret, hvor meget sandhed du har bragt for dagen og hvor mange korrekte fakta du har skrevet.

Frihedskampen imod staten for et frit samfund er en fredelig evolution, hjerne for hjerne, hvor folks logik og morale vækkes til live. Det er en laaang og sej kamp, og måske sker der ikke noget i din levetid, men du “blot” er banebryder for fremtidige generationers mulighed for at blive frie mennesker i et frit samfund. Besind dig før du farer til tasterne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.