NIX – USAs regering ikke tjent en eneste US$ på at redde AIG

By | 13/12-2012

JyllandsPosten bringer en artikel med overskriften: Finanskrisen er en indbringende forretning for skatteyderne

NIX – ikke hvis vi opgør hele regnestykket, så har USAs regering (der jo “repræsenterer” folket) ikke tjent en enste US$

Hvad gjorde det muligt at sælge AIGs aktier til en højere kurs?

Hvad var det som gjorde det muligt for regeringen overhovedet igen at sælge AIGs aktier til en højere kurs? At den amerikanske centralbank, Federal Reserve (FED), forinden havde opkøbt/overtaget alt hvad der var af dårlige og giftige gældsposter og værdipapirer. Så i stedet for at optræde på AIG’s bøger, så optræder de nu på FEDs bøger.

Har FED opkøbt AIGs dårlige gæld uden nogen garanti?

Husk på at FED er en – privat – bank, tror I på FEDs ejere ville være gået med til at købe alle AIG’s giftige værdipapirer uden en stats-garanti? Når disse dårlige lån skal realiseres og FED ikke får sine penge, ja så er der kun – en – til at betale, og det er det amerikanske Finansministerium (Treasury) og det vil sige hele risikoen og alle tabene er tørret af på de amerikanske skatteydere – igen!

Ligesom de gjorde da de overtog gælden på ca. $5.000.000.000.000 (billioner) fra de to store realkredit-institutter Fannie Mae og Freddie Mac tilbage i 2008.

Og det behøver ikke være det eneste tab for den amerikanske befolkning, ingen ved om FEDs opkøb af AIGs gæld er sket ved at generere sprit-nye elektronis US$ ud af den blå luft som skaber mere inflation og senere mere pris-inflation og dermed udhuling af befolkningens købekraft.

Danske main stream medier og deres “journalister” slår hjernen helt fra og gengiver bare hvad nyhedsbureauerne trykker 🙁

/Grosen Friis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.