Eksempel på fake news

By | 13/09-2018

Brett Kavanaugh er navnet på den dommer som Donald Trump har indstillet til en ledig plads i USA’s højesteret.

Efter nomineringen af en dommer til højesteret i USA skal vedkommende igennem forskellige høringer, og i en høring i Senatet bliver han stillet et spørgsmål af senator Ted Cruz (Republikaner, Texas).

Noget af svaret fra Brett Kavanaugh er, citat: “They said filling out the form would make them complicit in the provision of the abortion-inducing drugs that they were, as a religious matter, objecting to.”

Oversat til dansk: “De sagde, at hvis de skulle udfylde formularerne, så ville det medfører, at de gav dem abort-fremkaldende medikamenter, og det var de, af religiøse årsager, modstandere af”.

Hvem er det Brett Kavanaugh taler om her?

  • Læger?
  • Konservative politikerer?
  • En gruppe personer som Brett Kavanaugh er medlem af?

Medarbejdere, der arbejder på kontoret for den Demokratisk senator Kamala Harris (fra Californien), redigerede i videooptagelsen fra ovennævnte høring, og lagde videoklippet ud på Twitter.

Og efter dette blev Brett Kavanaugh anklaget for at “føre krig imod kvinder”, herunder imod kvinders ret til selv at måtte bestemme over deres egen krop og sundhed.

Kamala Harris skrev selv følgende på Twitter, citat: “Kavanaugh chooses his words very carefully, and this is a dog whistle for going after birth control. He was nominated for the purpose of taking away a woman’s constitutionally protected right to make her own health care decisions. Make no mistake – this is about punishing women.”

Oversat til dansk: “Kavanaugh vælger sine ord meget omhyggeligt, og det er et tydeligt signal om at han er imod beskyttelse imod uønsket graviditet. Han blev nomineret med det formål at fjerne en kvindes forfatningsbeskyttede ret til at træffe deres egne sundhedsmæssige beslutninger. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det her handler om at straffe kvinder.”

Nogle dage efter er Hillary Clinton også ude med riven og skriver føglende på Twitter, citat: “I want to be sure we’re all clear about something that Brett Kavanaugh said in his confirmation hearings last week. He referred to birth-control pills as “abortion-inducing drugs.” That set off a lot of alarm bells for me, and it should for you, too.”

Hillary Clinton - Fake News

Oversat til dansk: Jeg vil gerne gør opmærksom på noget som Brett Kavanaugh sagde i høringen i Senatet i sidste uge. Han refererede til at P-Piller er “abort-fremkaldende medikamenter”. Det får alarmklokkerne til at ringe hos mig, og det burdet det også gøre for dig”.

Tilbage til, hvem er det Brett Kavanaugh taler om her?

Han taler om katolsk non-profit gruppe med navnet “Priests for Life”. Kavanaugh svarede på et spørgsmål om en tidligere sag, og her argumenterede han for, at medlemmer af den katolske gruppe “Priests for Life” ikke burde være tvunget til at skulle udlevere P-piller til kvinder (Red: via den sundhedsforsikring som kvinderne måtte have tegnet hos “Priests for life”) af religiøse hensyn, også selv om der måtte være et krav om dette ifølge ‘Affordable Care Act’ (Red: Obama Care).

At Kamala Harris og Hillary Clinton får det fordrejet til at Brett Kavanaugh er imod prævention til forebyggelse imod uønsket graviditet er 100% #fakenews.


Kilde: https://www.zerohedge.com/news/2018-09-13/hillary-slips-tweets-furious-screed-based-debunked-kavanaugh-smear

Tak til Pixabay for gratis billede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.