USAs justitsministerium mod kredit rating bureauerne

By | 05/02-2013

Uff, en af de mest skarpe og dertil kommer (i mine øjne) en meget troværdig analyse af Gregory Mannarino.

Lige nu har USAs justitsministerium har lagt sag an imod en eller flere kredit rating bureauer, fordi deres ratings op til boligboblens brist i 2008 ratede giftig realkreditlån til højeste standard – AAA. Det var uden tvivl en væsentlig årsag til at boligboblen blev så voldsom som den gjorde. Umiddelbart kan man godt forstå at USAs justitsministerium vælger at lægge sag an imod disse kredit rating bureauer. MEN..

Nedgradering af USAs kreditværdighed

Hvorfor først nu? Og man skal her huske på, at USAs kredit rating bureauer skal have licens – af staten – for overhovedet at må lave kredit ratings, så på den måde er de allerede under voldsom indflydelse fra USAs regering.

Nogle af kredit rating bureauerne har tidligere nedgraderet USA regerings kreditværdighed, og der går vist rygter om at det snart vil ske igen. Så derfor er mistanken, at grunden til at USAs justitsministerium vil lægge sag an imod en eller flere kredit rating bureauer, skyldes, at hvis der er noget USAs regering IKKE har brug for lige nu er endnu en nedgradring af deres kreditværdighed.

Det er der skisme ikke noget at sige til ovenpå:

  • den forfejlede håndtering af Fiscal Cliff som ikke gjorde noget for at bringe balance i statens budget
  • at deres centralbank p.t. skaber nye digitale US$ til opkøb af $40 mia dårlige realkreditlån og $45 mia statsobligationer. Det er $85 mia per måned og det er $1,02 billioner aka $1.020.000.000.000. Noget der uden tvivl vil påvirke prisinflationen på mellemlangt sigt i kraftig opadgående retning.
  • at USAs økonomi var i tilbagegang i 4. kvartal 2012 da den skrumpede ind med 0,1% i forhold til regeringstal, i virkeligheden er sammentrækningen af USAs økonomi langt højere, for deres prisinflation er langt højere end de ca. 2,9% som Bureay of Labour Statistics (BLS) udgiver, såfremt man udregner prisinflation som man gjorde i 1980’erne, hvilket er en langt mere korrekt metode eftersom prisstigninger på mad og energi ikke udelades fra beregningerne.
  • at eneste grund til at arbejdsløsheden ligger på ca. 7,9% og ikke ligger på >10% skyldes at folk opgiver at få et job og forlader arbejdsstyrken, hvilket holder arbejdsløsheden kunstigt nede.
  • 90% af alle statsobligatoner i USA bliver p.t. købt op af deres Centralbank, kun få centralbanker og næsten ingen private investorer tør investere i USAs statsgæld.
  • Antallet af modtagere af foodstamps har aldrig været højere – 47.5 millioner amerikanere er på foodstamps

Så jeg kan godt forstå at Gregory Mannarino påpeger, at der ikke noget at sige til, at USAs regering på – ingen måder – kan acceptere en nedgradering af deres kreditværdighed, og hvordan forebygger man bedst det, ved at skræmme og lægge sag an imod kredit rating bureauerne.

Det kan godt være det er fair at lægge sag an imod kredit rating bureauerne efter deres elendige ratings op til boligboblens brist i 2008, men hvorfor først nu, mere end 4 år efter? Skulle de ikke have gjort det langt tidligere?

Jeg tror Gregory Mannarino har fat i den lange ende….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.